maanantai 11. kesäkuuta 2018

PARVEKESISUSTUS

Parvekkeen saattaminen kesäkuntoon parvekeremontin jälkeen!Viime viikonloppuna tein ns. suursiivouksen parvekkeelle, pesin parvekelasit sekä siistin vanhat terassilaudat. Puisen laatikoston ostin Ikeasta, johon mahtuu kivasti säilytykseen ruukkuja yms. Vanhat pehmeät karvalankamatot ovat aivan ihanan pehmeät jalalle. Tykkään oksista ja heinistä. Halusin parvekkeelle ns. tekokasveja, jotka tuovat talvella parvekkeelle eloisuutta myös. Eli heinät ja isossa puusaavissa oleva puu ovat tekokasveja. Muutamat kivasti tuulen pyörittämät koivunoksat laitoin koristeeksi myöskin. Aitoja kasveja ovat vain nurkassa oleva mänty, joka kärsi hieman kuivuudesta ja pudotti kaikki neulaset. Tosin näin on käynyt ennenkin ja tehnyt kyllä uudet vielä jonkin ajan kuluttua. Lehmuksen alku on "tuulen tuomaa", en ole sitä istuttanut ruukkuun. Ihan kiva keväällä kun tekee lehdet. Leikkaan aina latvuksesta niin ettei pääse isoksi kasvamaan


Halusin säilytää parvekkeella avaruuta, joten ostin pari taitettavaa tuolia, jotka saa kivasti parvekeelle ikkunan alle taitettuna säilytykseen. Myös pieni löhöilyalusta mahtui kivasti tuolien taakse. Parvekkeella oleva ns. terassilauta on vanhasta parvekkeesta väsäiltyä ja todella kirjava. Laudoissa auringon paahtamia kohtia/laikkuja. Ensi kesänä täytyy käsitellä laudat uudelleen siistimmäksi. Vielä tänä kesänä täytyy ostaa myöskin harmaat matalat istuinpehmukkeet säilytyslaatikon kannen vihreän matto-osan päälle. Jos en löydä mieleisiäni niin teen aluset itse.
Alla olevassa kuvassa näkyy juuri valmistunut parvekelattiaosa. Parvekkeeseen tuli 50 cm lisää syvyyttä ja samalla parvekkeelle enemmän oleskelutilaa. Toisessa kuvassa näkyy parveke ennen remonttia, kuinka kapea se olikaan. Myöskin mänty tuossa kuvassa voimissaan.


4 kommenttia:

 1. Onpa kaunis parveke! Tuo vihreä väri on tosi piristävä ja taittuvat tuolit tosi kätevät. Ihanaa parvekekesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos. Toukokuussa ja tässä kesäkuussakin on ollut ihania parvekekesäpäiviä.

   Poista
 2. Kivan näköistä sinun kesäolohuoneessasi :) Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liisa. Kesäolohuoneessani nautin etenkin viikonloppuaamuista kun vielä kaupunki ns. nukkuu, on ihanaa juoda aamutee siellä ja kuunnella luonnon ja pikkuhiljaa "kaupungin" heräämistä.

   Poista